Dødsfald - hvad gør man?


Velkommen til

Vedbæk Begravelser

En værdig afsked

Træffes hele døgnet efter aftale.

Dødsfald - hvad gør man?

Bedemanden vil ofte være den første 'officielle' kontakt, når man har mistet et menneske, der står en nær. Når du ringer til bedemanden, vil du blive hjulpet igennem det videre forløb, samt få aftalt tid til at mødes, så der kan planlægges hvordan det skal foregå.


Der er en del opgaver, der skal håndteres på kort tid, så det vigftigt at spørge hvis man er i tvivl, samt sikres at der tages hånd om anmeldeles til begravelsesmyndigheden i afdødes bopælssogn, senest 2 dage efter dødsfaldet.

Den personlige samtale

- er hvor man mødes med bedemanden og afstemmer hvordan bisættelsen eller begravelsen skal foregår. Hvilke ønsker havde afdøde, hvad ønsker de efterlade der skal ske og hvilke muligheder har man. Samtalen kan foregår hos Vedbæk Begravelser eller hos de pårørende, alt efter hvor man er mest tryg ved at mødes. Til samtalen bliver der prioriteret tid til at tale tingene igennem, der bliver præsenteret produkter og gennemgået hvad der er muligt, samt forventede omkostninger og tilskudsmuligheder.

Det skaber overblik og ro i en situation, hvor de pårørende har mest brug for det.

Kister og urner - hvad skal man vælge?

 

Valg er kiste er vigtigt i forhold til om ønsker en bisættelse eller en begravelse. Ved en bisættelse skal kisten være godkendt af Danske Krematorier og ved begravelser skal kisten være ekstra stærk, for at komme i jorden..

Kisten på dette billede er en danske produceret kiste fra Fuglebjerg Kistefabrik. Den er polstret og indeholder pude og vatteret dyne, så afdøde kommer herfra ordentligt.

 

Valg af urne er vigtigt, i forhold til om den skal graves ned på en kirkegård, spredes over havet eller stå i et kolumbarium i mange år. De fleste urner, har integreret sænkebånd, så man ikke skal bruge kirkegårdens 'metal-tang' når urnen sænkes. Beyond Life urnen på dette billede har sænkebåndet skjult i den lille 'blad-kapsel', der også indeholder frø til fine blå og lilla blomster og et Robinie træ - det kan tages af og plantes hjemme, hvis kirkegården ikke tillader disse blomster og træer på gravstedet. Når asken skal spredes over havet, anbefales askerør eller søurner, hvor asken let spredes over havet.

Den sidste rejse

En rustvogn er ikke bare en rustvogn, men uanset farve og model er det vigtigste at afdødes sidste rejse foregår værdigt og respektfuldt. Hos Vedbæk Begravelser er chaufførene altid præsentable og respektfulde og sørger for at afdøde køres herfra, i en bil der er pæn og nypudset. For mange er det de små ting der tæller - og det gælder også rustvognens detaljer.

Til MC folket

- og Bededamen

MC Begravelser hjælper bedemænd i hele landet med rustvognskørsel med deres 'customised' BMW R 1150 RT.

 

Sådan vil jeg gerne selv herfra en dag, men jeg håber der går mange år endnu, før det bliver aktuelt!

Vedbæk Begravelser

En værdig afsked

 

Vedbæk Begravelser er etableret 14-02-2014, som et nytænkende alternativ til mere traditionelle begravelsesforretninger.

 

Samtalekontoret ligger diskret i et roligt område, med gode parkeringsforhold og med mulighed for handicapvenlig adgang.

Adresse:

Dronningeengen 18, 2950 Vedbæk


Email:

vedbaek@begravelser.nu


Telefon:

+45 22 327 327


CVR:

35 67 03 78

Copyright © All Rights Reserved